Főoldal

DFT-Hungária Zrt (Adószám: 25044595241) Cím :1135 Budapest, Szegedi út 54. I. emelet 1. ajtó

DFT-HUNGÁRIA ZRT. GINOP-8.4.1/B-16 KKV ENERGIA HITEL

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

Hitelprogram célja

A hitelprogram célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó Mikro-, Kis- és Középvállalkozások versenyképességének növelése, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, valamint e képesség növelésének támogatása a külső finanszírozáshoz történő hozzáférés javítása révén. A hitelprogram Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát állítanak elő

Projekt címe: Napelemes kiserőmű kapacitással előállított (megújuló energia) elektromos áram

Projekt megvalósításának helye:

·         2471 Baracska, hrsz: 032/5

·         2471 Baracska, hrsz: 032/8

·         2471 Baracska, hrsz: 032/13

A DFT-Hungária Zrt. a megvalósítás helyszínén három, egyenként 572.4 kWp csúcs és 486 kVA csatlakozási teljesítményű fotovoltaikus napelemes kiserőmű beruházását hajtja végre.

 

A kiserőművek által termelt elektromos áram, mint új termék az energia piacon jól értékesíthető energia hordozót képvisel. A felvevő piac a teljes magyar lakossági és közület fogyasztók köre.

A megújuló energia a Kormány által támogatott „zöld energia”, amelyből 2020-ra a teljes energia szektor legalább 14,5 %-át kell ezen komponensnek kitennie.

Ebből még sajnos csak a 8 %-os részesedésnél tart az ország jelenleg, így az ilyen projektek segítik a termelői oldal átalakításának folyamatát.                                                             

A termék segíti a fentartható fejlődést és a környezettudatos fogyasztói társadalom elvárásai szerinti energiaforrási igény biztosítását.

A vállalkozásunk számára a tervezett bevételeken kívül minta projektünk további értéket képvisel, mivel saját tapasztalataink alapján partnereinknek hasonló megoldások megvalósítását javasoljuk és segítjük majdani kivitelezését.                                                                                                            

Az értékesítés volumenében a következő 5 évben ezen tevékenység bevétele nem lesz súlyarányában nagy tétel, az első 5 évre tervezhető kb 300 MHuf hozzájárul rezsi költségeink csökkentéséhez illetve főbb értékét a tanácsadási tevékenységünk keretében a partnereink felé indítható, a mintaprojekt tapasztalataira építhető további beruházások szaktanácsadása, működési hatékonyság fejlesztése terén szerzett előnyök képviselik majd.

 

A beruházás szakmai hátterét együttműködő partnerünk, a Tiszta Energiák Kft. biztosítja több, profin megvalósított energetikai beruházás megvalósításának tapasztalataival.

 

A projekt tervezett kezdete:2017 szeptember  01.

A projekt tervezett fizikai befejezése :2018. április 30.

 

A kölcsönnyújtó bank a MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság    

A Kölcsön összege 593.160.000,- Ft, azaz ötszázkilencvenhárommillió -egyszázhatvanezer  forint.

A kölcsön futamideje 180 hónap

Saját forrás  összesen: 67 500 000 Ft

 

KKV energia hitel

Azonosító jel: GINOP-8.4.1/B-16